P H U K E T



malam ini dengan tiba2 pu3 men-google pasal Phuket.. gara2 Paksu & Maksu pu3 yg begitu bersungguh2 mahu pu3 & en.api join diorang cuti-cuti next year, after wedding pu3 nanti.. kenkonon utk honeymoon kitorang sekali la memandangkan pu3 & en.api mmg tak plan ape2 pasal honeymoon..lambat lagi kot..even persiapan utk kawen pun byk sgt yg tak setel lagi..

bila google dan google pu3 terjumpala page pasal 10 must see in Phuket or senang citer 10 attractions dekat Phuket tu..pu3 amek 5 je utk tempek kat sini..yang ni memang antara tempat dekat Phuket yg pu3 teringin nk pegi jika ade rezeki ke sana nanti

1. Fantasea Show
member2 yg balik dr Phuket mesti sembang pasal Fantasea Show ni.. buat pu3 nak tgk jugak bile diorang cakap "tu bukan 3D show tapi 4D show bila depa bawak keluaq gajah atas pentas tu..ngn burung lagi..meremang bulu roma" huuu dengar memang buat pu3 teruja nk tgk!

2. Phuket Beach
bermain2 air laut yg cristal clear memang pu3 suka! even tak tahu berenang, pu3 masih boleh bersuka-suki di gigi-gigi air dan berpura2 berenang dgn tgn berpasak di pasir laut yakni menampung bdn di dalam air kan?kan?

3. Phuket Viewpointskalau pantai sudah cantik lagi indah, so boleh byg tak kalau kite usha dr puncak2 bukit or tempat2 tinggi bagaimana keindahan itu kelihatan..sudut sisi berlainan yg wajib tgk!

4. Phuket Waterfallsdah letih bermain air masin kene cari air tawar pulak utk menyeimbangkan komposisi air dlm bdn..heee ;p

5. OTOP Market
sape yg tak suke shopping kan..anykind of tempat shopping pu3 suke.. tapi Maksu pu3 ade sebut pasal OTOP Market..so pu3 teringin nk tgk sendiri ape yg spesial kat sane... jum shopping jom!


mudah-mudahan ade rezeki sampaila kitorang kat sane nanti.. tapi sebelum tu, pu3 diwajibkan membuat pasport by the end of nexweek.. secepat yg mungkin sebab according to Paksu, now rate flight Air Asia tgh rendah lagi.. so kene la cepat2 book sebelum rate naik.. en.api dh buat dah passport. so nak tak nak, pu3 kene amik cuti half day dlm nexweek utk pegi imegresen & buat passport.


....




p/s : harus menyimpan & menabung dgn teguh dari skarang ya!


7 berbalas bebel ::

afraliza said...

wah!!! sonoknye nak p melancong!!!

mediyla said...

lambat ag la yang..time tu u dah melancong merata2 dah termasuk sabah kan bln 3 ni?hehe

alina neko said...

wah, ade org nk honeymoon ke phuket~~ jeles2~ nk pi honeymoon gak~ tp sbelum tu kne kawen dlu~ tp nk kawen kne ade simpanan~ nk ad smpanan kne ade keje tetap~ oh, jauhnye perjalanan ku~~ huhu, nak baby~ erk, terlompat jauh plak~ ;p

kak afra nk p sabah x kobar pon~~ knape sume da planning nk travel ni~~ huu, nak jugak~~ jepun, sabar, sy akan tiba! betul!*mata anime bersinar2*

aszzxena said...

phuket remind me to some one. some one sexy. hahaha

mediyla said...

ime : nak baby??uihhh dah parah tu..hukum wajib kawen!meh nk match making ngn Taiwanese..ehh tapi ade grup Japanese tau kat sunpower tuh..p la usha ;p

as : sapaaaaaaaaaaaaaaaa?? gosip2 liar nih! ;p

alina neko said...

japanese kat sunpower?!!kenalkan kat ime cepat!! XD

as, nk dengar gak story~~~

mediyla said...

grup tu yg incharge bhg wafering.. grup tu name M-setek.. if ime tgk mane2 muke jepun pakai baju ala2 mekanik kaler biru tu grup depa la tuh..tp ade org local gak..masuk fab usha cepat! hehe