haritu terbaca blog Cik Hasrina berkenaan keinginan beliaw utk menukar skincare yg dipakai sekarang..so, Yang, jadi tak plan u utk bertukar angin? jum esok gosip2 yer.. mai opis i k :)

pu3 pun bercadang mahu menukar skincare memandangkan tiada perubahan ketara berlaku ke atas kulit pu3 sejak dahulu.. tapi mungkin juga sikap pu3 yg tak setia dgn satu2 skincare menyebabkan tiada kesan yg diingini berlaku ke atas kulit pu3.. dah la tak setia, bertukar2 skincare, pakai pulak hanya cleanser jer..toner, moisturizer, day & nite cream tak pernah pakai! abis,macam mane la nk dpt kulit cantik yg flawless gebu bum bum mcm model ni??rasa nk scratch sebab dengki!

baru2 ni kecoh pabila Mak pu3, Makteh pu3 & Anjang pu3 duk try satu sknicare baru..skincare dari Indonesia yg diperkenalkan oleh anak Nenek Embang, iaitu Busu Salimah. kulit Busu memang putih bersih & licin.. mcm baby gtu.. mula2 pu3 wondering jugak mcm mane kulit muka Busu cantikk..pada pendapat pu3 memang semulajadi kot memandangkan Busu memang ade darah campuran Cina (dari nenek)..chinese kan sinonim ngn kulit yg licin & putih.

tapi baru2 ni pu3 balik kampung di Pahang, (masa kes travel ke Kelantan haritu), pu3 tgk kulit Mak pu3 dah tak kusam,bertambah cerah & tegang berbanding dulu. Anjang pu3 pun dah paparkan gambar beliaw ber-salin kulit kat fesbuk.. aiii gebu kemain!ape lagi, punyala jeles! makteh pu3 je yg pu3 tak lihat lagi gambar terbaru..mungkin dah jelitawan mungkin?! ekceli Mak & Makcik2 pu3 tu sibuk nak tukar skincare bersempena kenduri kahwin pu3 nex year. hamboi! nanti pengantin kusam berkarat tapi mak & mak sedara berkilau bersinaw.. tak aci ni!

so, pu3 pun sibuk2 nak jugak tukar skincare tu..mana tau kulit akan gebusss & bersinaw.. barula cun & jelita di hari bahgia..haha

ups skincare ape?
memperkenalkan.....

TABITA SKINCARE

*tiba2 rasa mcam promoter utk Tabita plak*

pu3 bukan nk promot ke ape yer kengkawan.. ekceli pu3 pun tak try lagi.. so, if dah try nanti then sesuai dgn kulit pu3 barula pu3 promot kot.. tapi if tak sesuai ngn kulit pu3, tak semestinya tak sesuai dgn kengkawan kan? so, sape2 nk try boleh la beli :)

Busu cakap, harga Tabita kat Malaysia ni mencecah RM400 ++
tapi beliaw ade member yg boleh dapat direct dari Indonesia dgn harga RM200++ jer..
so, nex gaji mahu try la!
mane tahu dpat kulit mulus mcm Rossa ker ;p


p/s : lupa nk habaq..sape2 nk tgk Harry Potter, silakan..best! bertambah best sebab dibelanje en.api bersempena beliaw lewat kelmarin
:)

2 berbalas bebel ::

aszzxena said...

wow pkai cleanser je? kulit u xada masalah . hoho. xpa u muda lg. he3x. try2x kalau ada perubahan nnt promote kt i. =)

mediyla said...

haha.. takde masalah u cakap.. itepek bedak tebai2 utk cover cela2 tau..kalo bedak takde, hancusss.. heheh

okeh i try dulu k..kalo berkesan, jum kite try same2.. dan harus rajin n disiplin tak skip toner n moisturizer lagi! ;p