Syukur Alhamdulillah

..ayat pertama pembukaan entry hari ini..



baru semalam pu3 membebel berkenaan -Melaka-kerja-kontrak-rezeki- dan alhamdulillah hari ni Allah kurniakan pu3 berita gembira..bermula hari ini pu3 diserap sebagai pekerja tetap utk AUO Sunpower Sdn.Bhd setelah 3bulan menyumbang tenaga & idea sebagai pekerja kontrak (1st job pu3,masa bekerja dgn Kooi Keat Architect dulu pun kontrak jugak)

terkial2 pu3 nk sign offer letter sampaikan pu3 request utk kembalikan letter yg di-sign after lunch..even benefit, gaji, allowance, insurans semua terjamin,ada sesuatu yg bermain di fikiran pu3 yg halang pu3 sign on the spot.............


~~~

Punca kaget utk sign :

title sebagai pekerja tetap utk Expansion Team AUO SunPower, mewajibkan pu3 & other team members terbang ke negara2 yg berminat mewujudkan kerjasama membina kilang solar di negara masing2..setakat ini, kilang solar panel SunPower telah bertapak di 3 negara, US, Philippines & Malaysia..(malaysia dikenali sbg AUO SunPower Sdn Bhd instead of SunPower itself becoz its joint venture (JV) solar cell fabrication facility (Fab 3) in Malaysia with AU Optronics Corp)..so, maybe after ni diorang nk bina kilang solar dekat Taiwan kot since AU Optronics Corp company dari Taiwan..

terbang?migrate?berpindah-randah?oversea?bertahun2?

dats make me questioning myself again whether to stay permanently with them or find nother job after our project in Malaysia is finish.

..
..
..
..
..

jauh dalam hati pu3 tak sanggup lagi nak berpindah-randah terbang ke negara2 lain..sebab truly-deeply, pu3 ni memang bukan org yg terlalu berdikari..bukan seorang yg terlalu cekal hati & kuat pegangan emosi..setakat travel within Malaysia pu3 sanggup tapi bila worldwide pu3 tak berapa pasti..so maybe before kilang siap sepenuhnye di Malaysia pu3 akan cuba mencari rezeki di bumi Malaysia ni dulu..

*atau en.api sudi ikut pu3 pindah-randah after kawen?sudi tak?hihihi*

ughh,jgn pening2 kepala, paling koman pun 2013 projek ni br siap sepenuhnya di Malaysia.. so enjoy your life first..takde yang rugi pun..ni rezeki..kenape nak pening2 kepala pikir benda 10tahun akan datang..sekarang kaut je benefit yg diorang kasi..(petik kata2 semangat rakan sekerja yg lain, 10 tahun tu utk dramatik je)

--iye tak iye--


then, after kate2 perangsang, pu3 sign!yeah!



p/s : teringat kata-kata hikmat rakan sekerja, "tgk dila, sebelum ni macam2 'seseorang' itu mengata dila macam2..sekarang Allah balas umpatan dia dngn ganjaran utk dila.. biarla org nak umpat kite, kite terima je" siapa seseorang??usha entry sebelum2 :)

4 berbalas bebel ::

afraliza said...

sonoknye dpt kje permanent...

mediyla said...

syukur :)

alina neko said...

congrats!!
makin stabil utk maju kehadapan~ ehehehe~

mediyla said...

insyaAllah..
tapi still byk lagi nk kene pikir..tambah2 dgn perkataan 'travel'

huhu~