ughhh perut tak selesa betul la malam ni..takkan efek makan pedas byk sgt kot.. lately pu3 suke sgt makan pedas..kebiasaannye memang pu3 ni hantu makanan pedas tapi bile track down balik ape yg pu3 mkn sepanjang minggu ni memang semua menu harian pu3 ada masak sambal!

let see ape yg pu3 makan minggu ni sampi perut meragam..

tiap2 hari breakfast mesti makan ketiaw mix dgn sambal..(iye hari2 pu3 bekfes ketiaw.noted)..sambal nye tak hingat pu3 amek smpi nk same byk dgn ketiaw..

lunch.minggu ni jarang pu3 kuar lunch tapi seingat pu3, if pu3 kuar lunch, lauk sambal or ape2 yg bewarna merah pu3 akan amik.wajib!

malam.if pu3 tak plan nak kuar, pu3 akan tapau ketiaw & sambal (lagi) dekat cafe office then balik siap makan ngn tempoyak pu3 cilok dari dapur mak pu3 kat pahang dulu.eheeee memang pelik mkn tempoyak ngn ketiaw..tp nak buat cam mana, dah gadis kampung, belacan & tempoyak dh jadi mainan.. ;p

tp if pu3 plan nak keluar, pu3 drag en.api p makan dekat Restoran Ilham TomYam area Cheng, Melaka. ughhhhhh sup daging dia memang tip top.pu3 addicted abis. then sup dia memang pedas sebab 6-7 batang cili padi die masuk..bengkak bibir! tomyam dia pun ok & pedas jugak pabila kuantiti cili padi dia guna pun sama banyak.
..
..
so, maybe perot pu3 terseksa menerima bahan2 pedas & panas ni..then dia meragam..nampaknye kene kurangkan masakan pedas/berlada la sementara waktu

tapi.........





macam tak boleh je!!


ouch! sungguh menggoda sambal itu!


p/s : or adakah perot pu3 meragam kerna asik makan ketiaw je.nasik pu3 kurangkan langsung sebab konon nk diet nasik.kononnnnnnnnnnnnn la kan..hmmm maybe perot pu3 rindu nasik kot..kene makan nasik balik la esok ni..agagaga.. ;p

6 berbalas bebel ::

afraliza said...

ooo..ingatkan sambal perot tadi..siannye..watch ur health k..

mediyla said...

sambal perot? uih sedap gak..boleh try nanti..

heeeeeee tak makan saman..

tibe2 rindu kek batik anda ;p

alina neko said...

oit~ diet~~ diet~~~kek batik plak dah~~
;p

mediyla said...

mwahaha..nak jugak..nk jugak..

tensen diet tapi tadak kesan (padahal tak disiplin)

ouch!tetibe lapa kek batik skang! ;p

afraliza said...

eppp...diet2...

mediyla said...

diet nasik je..kek batik BOLEH ;P