cuti dua hari, sabtu & ahad ni memang mengexitedkan bagi pu3..letih yet happy :)

hari sabtu awal pagi dalam pukul 10am, pu3 & en.api dah meluncur menghala ke KL..member baik merangkap housemate en.api, en.izat & bakal tunang beliaw, cik lisa dah bgerak dulu since diorang nk pick up other pasangan lagi kat UM.. kitorang dah plan nak pegi Pameran Pengatin Malaysia 2010 kat KLCC :) *heee thats why pu3 cakap exited..sebab ni first time nak pegi*


kitorang meet @ KLCC..dan pu3 ajak Mak Teh Rohizan join sekali since beliaw tgh shoping dekat KLCC nun.. ekceli pameran tu takde la besar sangat..tp still dapat buka mata n minda pu3 dalam mem-plan coming solemnization nanti..(date tak conform lagi tp ape yg boleh pu3 cakap. semua masih dalam perbincangan)

after kutip2 brochure & pamphlet dekat pameran tu kitorang begerak ke Balakong plak..kat sane ade satu kedai harga borong utk beli barang2 perkahwinan, such as hantaran, bunga telur, goodie bag, bakul, riben & segala mak nenek la. rambang mata & confuse gak pu3 n en.api nk memilih sebabnya color theme utk kawin nanti pun kitorang tak decide lg..tp utk side pu3, pu3 nak ade color hitam.. just tak conform nk mix dgn color ape..so, kitorang just usha2 dulu & later boleh datang balik bwk mak & orang2 yg lebih pengalaman. en.api sempat beli polestrine & reben2..sebab beliaw plan nk design sendiri tempat letak cincin utk pu3...heee love u :)

en.izat & cik lisa pula memborong souvenir utk jemputan VIP diorang..since kenduri diorang dh dekat so planning diorang dh byk setel..other pasangan, ashrap n fiza,hanya window shopping sebab diorang plan lagi 5 tahun sebelum menamatkan zaman bujang..hush lame tuh~!

dari balakong,pu3, en.api, en.izat & cik lisa begerak pulak ke Nilai..alang2 nk balik Melaka, boleh singgah Nilai 3 kejap.. memandangkan ade beratus kedai kat sane tapi en.izat & cik lisa dh buat servey, so kitorang terus menuju ke satu kedai ni yg memang harga murah n berbaloi berbanding kedai2 yg laen..compared to kedai kat Balakong tadi, di sini harga utk goodie bag & bunga telur jauh lagi murah..tokey pulak sgt peramah & siap ajar cara2 nk buat hantaran & bunga telur sendiri..thanks ya tokey eddie..

pu3 & en.api decide nk design hantaran sendiri..lagi jimat..even bunga telur pun en.api & en.izat nk plan buat sendiri..(tekejut & impress bila diorang cakap nk buat sendiri)..so, today, ahad, kitorang merayap berasingan di area Melaka mencari bahan2 utk buat bunga telur..kagum bila tgk mamat2 bujang ni bersemangat & bertungkus lumus utk siapkan sendiri keperluan kenduri..selagi boleh jimat & mampu buat, why not kite try kan?

black-silver-white

black-red-white-silver


both pelamin kat atas ni pu3 suke sgt..sebab ada kaler hitam..credit to andaman MyBride
hmmm..okay, pu3 nk google jap cari ilham utk color theme utk kenduri nanti..sehingga ketemu lagi ^_~

p/s : Ya, Allah permudahkan lah segala urusan kami..amin~

2 berbalas bebel ::

budak hijau said...

selamat jadi pengantin...try surf misi5april2009.blogspot.com/
byk gak pasal pgantin..

mediyla said...

tenkiyu :)
mcm menarik gak blog tu..
boleh dpt ilham dari situ nanti

thanks ya :)