Sis Sue Ann Joe mengajak kite, kaum muslimah yg berhijab agar join kempen ini.

Wear It Right Campaign
Covering The Chest is The Best

dengan kata lain, jika menutup aurat itu biarlah sempurna. kefokusan kempen ini adalah dari segi pemakaian tudung, hijab, shawl, bawal dan sebagainya agar dipakai dgn sempurna menutup bahagian dada. dari segi yg lebih meluas, bolehla kite simpulkan dengan 'tutuplah aurat dengan sempurna tak kiralah dari segi pemakain tudung ke, baju, mahupun seluar or kain'.

terus-terang cakap cara pemakaian hijab pu3 belum pun sempurna lagi. kadang2 selempang atas bahu, kadang2 belit kepala sampai tinggal senteng je yg tutup dada, kadang2 ikat terus ke blakang tengkuk agar senang berjoging. most of the time memang tak cover dada sepenuhnya. belum masuk part baju, seluar dan sebagainya.

so, moga2 bile adanya kempen ni, ada jugaklah kesedaran dalam diri pu3 utk menutup aurat dengan sempurna.walaupun permulaan kite rasa susah namun usaha ke arah kebaikan itu tak pernah merugikan kan? so ayuh kawan2 kite spreadkan kempen ini utk kebaikan bersama!


*copy & paste sahaja poster itu*


^_~

Leelou Blogs

2 berbalas bebel ::

nik rosmawati said...

"usaha ke arah kebaikan itu tak pernah merugikan kan"

suka ngan kata2 ni.

mediyla said...

:)

tenkiyu dear~
kata2 nasihat utk diri sendiri jugak tu :)