Ni Khairul Fahmi. kenal?
kalau tak kenal memang saja la kan. harimau malaya. sape yg follow AFF Suzuki Cup konpom kenal keeper Malaysia / Kelantan ni.


ni awek dia. kenal?
Aimie Hermelia. sedap name dia.

tak pernah2 pu3 buat entry pasal pemain bola ke..Piala Suzuki ke.. Piala Thomas ke..Tiger Woods ke, tapi kali ini pu3 tetibe terpanggil nk membebel pasal senario yg melanda KF & kekasihnye dak Aimie ni.

ape korang rase bila tgh enak2 bercinta menyulam kasih tiba2 boleh pulak orang persoal yg kite ni tak padan dgn pasangan, kite kurang ini la, tak pandai bergaya la, selekeh la, even fesyen rambut & baju pun orang persoal. sampai wujud 1 group kat facebook yg di-creat utk menyatakan rasa meluat terhadap kite yg berpakwe/makwe-kan a well-known person or selebriti la katekan.

ape perasaan?
marah?
nyampah?
lantak korang la?
ade aku kesah?

itula senario yg terpaksa dihadapi dak Aimie ni. yelakan populariti boypren beliaw naik mendadak after persembahan cemerlang dalam AFF Suzuki Cup ketika menentang Indonesia minggu lepas sampaikan Nora Danish hot mama pun berkenan kat beliaw. belum sebut artis Malaysia & Indonesia yg lain yg tiba-tiba jatuh cinta dgn wajah ala2 hero citer Jepun ni.

bila dah terkenal ni mulala tetibe ramai ngaku sedara, ramai yg berkenan, ramai yg tetibe minat muka Japanese look, ramai tetibe minat bola, mostly kaum Hawa la kan (or ade yg gay?). ramai yg nk buat calon suami, calon menantu lah bagai. tapi bila dah minat tu minat jela, yg tetibe nak meluat & jeles kat gelpren dia buat ape. siap creat group meluat kat si gelpren ni yg kenkonon menjaja kisah cinta dgn KF kat blog dia. halaaaaaaaaaaaa biarla la.blog dia.boypren dia. dia punya sukala.

ade yg cakap beliaw terlalu show off berboyprenkan si KF
hey, diorang dah kapel lame kot, sebelum si KF ni popular beliaw dah story kisah diorang dlm blog.blog dia kot, bukan dia bebel dekat Berita Harian or Utusan.

ade yg cakap akan menjatuhkan air muka KF bila dia sembang bab2 jiwang, KF kan rimau Malaya.malu nanti.
wetdaminit.ade KF cakap kat korang yg die malu kisah suwit muwit dgn awek terpampang kat blog. ade? bila bace temubual si KF dgn SokerLeaks kat sini idokla si KF ni cakap dia terganggu dgn blog awek dia. malah siap ngaku lagi yg si awek ni la yg sapot die dari bawah sebelum orang kenal dan tak popular mcm sekarang. korang ade time tu?

ade yg cakap si gelpren ni tak pandai bergaya. tak cun. pakai itu ini tak kene.
hah ni dia tetiba ramai pulak yg jadik hakim tak bertauliah. suka suki je kata orang tak cun pastu sibuk2 suruh orang tukar gaya itu ini. manusia ni ciptaan Allah. so korang mengate dak Aimie ni umpama korang mengate ciptaan Allah. korang mengata tu, korang ade cermin tak diri sendiri tu dah cukup perfek ke. agak2 kalau korang ni pakwe Rozita Che Wan or makwe Shahir AF orang ngutuk tak penampilan korang. ade bran show off muke korang daripada membebel kate itu ini, bughuk barek orang. ade bran?

ade yg cakap si gelpren ni terlalu show off sebab takut KF kene rampas dgn orang.
even kalau betul pun pu3 rasa tak salah kalau beliaw nk rasa tergugat or what. at least dia berusaha nk menjaga hubungan cinta diorang atas dasar LOVE bukan atas dasar LUST yg terbit di kalangan peminat yang TIBA-TIBA tu.

pada pu3 tak salah dak Aimie ni nk story pasal kisah cinta diorang kat blog. first sebab tu blog personal dia. bukan dia buat blog kutuk pemimpin negara sampai kena masuk ISA pun. lagipun die dah besar, pandai2la die pikir baik buruk tindakan dia menulis kisah intim diorang. dia ada family & kawan2 sejati serta si KF ni sendiri utk menegur dia.dan kenkorang di luar tu pun boleh menegur if dia tersalah langkah, tapi secara elokla..jgnla dgn mengutuk mengeji. memangla diorang hanya bercouple belum berkahwin, tapi diorang berusaha ke arah perkahwinan. so, ape salah doakan diorang.

lagi satu, sape2 yg create group meluat dengan Aimie Hermelia dekat facebook tu bubarkan ajela group tu. takde pekdahnye. bukan korang boleh dpt si KF ni pun, alih2 orang yg meluat kat korang. grow up pelis.

bila pu3 tgk balik blog JejariRuncing milik gelpren si KF ni, ramai jugak yg sapot & beri semangat kat beliaw & menegur cara elok. good! itula yg sepatutnye. jgn mengata orang, belek diri sendiri dulu.

follower dia pun dah ramai betul. dulu pu3 tgk baru dlm 4k now dah 7k. perggghhh kagum seyh!

good luck both of you.



:)


ala letih la pikir pasal ni, nk pikir pasal masalah dunia pulak la. masalah minyak yg bakal naik ni ke.. masalah mcm mana nk memantapkan ekonomi dunia ke.lagi berbaloi-baloi kan?

okay tata


update :
kata2 KF di facebooknya

"kadang2 sy kesian jugak dkt elia..psl sy die yg kena maki hamun n mcm2 lg..die mmg bt blog dr dulu lg..time2 org xknl sy lg pn die dah bt cite psl sy kat blog die..tp b4 bt cite psl sy 2 die tanye jgak kat sy bole ke x..so xleh nk slh kn die sbb mmg mcm tu care die bt cite kat blog.. so marilah kite beramai ramai mendoakn supaya die dpt menghadapi dugaan ni dgn tabah..amin!!"






p/s : pelik tak? iyee pelik. rasa pelik bila diri-sendiri emo pasal kisah orang lain. :)


Leelou Blogs

4 berbalas bebel ::

aszzxena said...

kesian kt gf dia.

mediyla said...

dugaan dalam berkasih~ :)

Anonymous said...

kenapa penulis mcm dengki je.mesti melayu ni

mediyla said...

mungkin kot..tak pasti pulek