aktiviti blog-walking pu3 harini berakhir dgn air mata gara-gara pu3 terbaca kisah sayu seorang gadis bernama Myza Ali di blognya..beliaw baru kehilangan kekasihnya August 2010 yg lepas. ditambah dgn background music di blog yg mendayu-dayu memang buat pu3 tersedu-sedu membayangkan macam mana jika pu3 berada di tpt beliaw..juga kisah sambutan anniversary kesorangan itu memang buat pu3 sedih sgt -_-

pu3 mungkin tak sekuat beliaw utk menghadapi kehilangan orang-orang yg pu3 sayang. sepanjang hidup pu3, pu3 memang tak pernah menghadapi situasi kehilangan orang yg rapat dgn pu3. dan pu3 dapat mengagak bagaimana pu3 boleh jatuh terjelepok dalam garisan hidup pu3 utk satu jangka masa yang lama utk bangun kembali jika ia terjadi. hanya dgn membaca kisah hidup beliaw boleh buat pu3 menangis, pu3 juga dpt bayangkan bagaimana banyaknya air mata pu3 yg akan tumpah nanti jika ditakdirkan pu3 akan menghadapi kehilangan orang-orang kesayangan pu3. namun pu3 tahu pu3 perlu kuat. dan pu3 harus sedar lambat laun mungkin pu3 akan menghadapi keadaan itu nanti....

hanya dgn menaip ayat-ayat di atas pu3 dah tak kuat. pu3 menangis lagi. pu3 terpikir jika kehilangan itu berlaku:
bagaimana hidup pu3 nanti?
kuatkah pu3 hadapi dunia?
berapa tahun yg pu3 perlu utk lupakan kisah sedih itu?
adakah orang yg akan syg pu3 sebagaimana orang2 kesayangan pu3 ini syg pu3?

sekarang hidup pu3 memang di tahap yg sgt bahagia dgn family, sahabat & en.api di sisi pu3. tak mampu dibayangkan jikalau salah satu kebahagian pu3 ini ditarik bagaimana keadaan pu3 nanti.
*nanges*

"Ya Allah, kuatkanlah jiwa & imanku menghadapi situasi-situasi sukar"


utk Myza,semoga anda tabah menghadapi dunia ini. memang mudah pu3 menuturkan kata namun sukarnya kahilangan itu walaupun sedikit sebanyak pu3 dapat bayangkan keperitannya tapi tidak seperit yg anda tanggung kan? moga arwah ditempatkan di kalangan orang yg beriman.




*tambah sedih dengar lagu Aizat ni!*

Leelou Blogs

2 berbalas bebel ::

MyzaAli said...

Salam..
how sweet :) pu3, thnks 4 this entry.
jgn takut akan kehilangn pu3, kita semua bakal laluinye.. jgn isau, pu3 pun akan kuat :))

thnks sgt, smga bahagia smpi akhir hayat, muchlove <3

mediyla said...

i'll..pu3 akan cuba kuat! :)

bila ape yg berlaku itu bukan mengikut plan yg kite rancanq, sepatutnya kite harus bersyukur sebab ia berlaku ikut ketentuan/ plan Allah, kan :)

semoga kite menjadi wanita yg kuat :)