bosan la tudung bawal..hari2 pakai tudung bawal..tgk gadis2, mak2 dara sungguh girang men-try segala jenis tudung harini..bermacam2 nama tp malas pu3 nak senaraikan sebab u'ols lagi arif kan..lalu terbit keinginan di hati nak mencari kelainan..tp perberitahuan awal, tudung jenis di bawah ini memang tak sesuai langsung dgn muka pu3..dah try bermacam2 kaler dan corak juga size tapi totap tak sesuai..ape masalahnye ni-->

tudung ekin ke, tudung fareeda ke, tudung munawarrah ke, ariani ke, segala jenis yang ber-awning keras tu memang gagal kelihatan cun dan serasi di muka pu3.. sikit lagi nak macam bibik..so, tudung begini tidak harus dipakai.fullstop. (u'ols pakai cun, so go on kay~)

tapi, sikit masa dulu pu3 pernah tersinggah kat satu blog awek ni..tapi sori sangat sebab pu3 lupa address blog dia..dulu pun tersinggah sebab kebetulan..dah name tersinggah kan..memang tak boleh recall..tapi dalam salah satu entry, dia ada publish video cara pemakaian tudung gabungan selendang dan inner / anak tudung.. pu3 rasa dia cipta sendiri & memang sesuai dengan bentuk muka dia.. pu3 berkenan nak try tapi tak berani..so berbulan2 pendamkan perasaan teringin tu..and at last, minggu ini berjaye men-try ia.. :))


see..see macam bibik tak?
inner tudung mak belikan..beria2 mintak pos dari pahang, macam kat melaka takde

tudung tidak di pin dibawah leher tapi di pin ke anak tudung, di bawah telinga kiri & kanan.. selendang di tepi di biar bebas ala2 nampak macam tudung Dato' Siti tapi leher di-cover.. err macam complicated tapi senang jer..nantilah cari video awek tu balik..

nampak okay..tapi maybe sebab first time..so rasa kekok..pu3 boleh pakai sebulan sekali je kot macam ni..sebab dah selesa ngn cik bawal ;p

anyway terima kasih kepada awek blog yg dibicarakan sebentar tadi sebab mengintroduce cara pemakaian selendang & inner yang agak sesuai dengan muka pu3..so takda la rasa ketinggalan berfesyen kan..i'll try to find your blog again & say thank you :))

p/s : incik api still cakap macam bibik..pipi macam pelam epal..haih baru nak melaram..apa nak buat.. ;p

2 berbalas bebel ::

aszzxena said...

ok je cik dilla.....pakai mai kerja

mediyla said...

hehehe..segan arr..japg tecabut selendang kene tiup angin site ;p