Hye kawan-kawan! berjumpa lagi kita disini..anda sihat ke?macam mana puasa?bukak periuk tak pagi td??tu nampak ade nasi di tepian bibir tu..kan dah kantoi~lain kali basuh dulu..pastu sabun..gosok gigi...HOI~!!!..pebende yg pu3 mengarut tengah2hari ni! mesra alam tak kene tempat..bajet chef wan nak ceria2.

Okay2 mula balik..haih kekok betul la nak mula balik berblogging ni..*sigh*

*ambik nafas..clear throat*

Okay..1..2..3..

Sesungguh-sungguhnya ini entry pertama setelah setahun blog ditinggalkan sepi..(yeah~!!berikan tepukan gemuruh utk si pemalas update)..dalam jangka masa setahun macam2 berlaku, byk yg berubah, byk yg masih sama..macam2 memori, suka-duka, perit jerih membanting tulang (okay, ni drama je lebih), pengalaman diri, rentetan perjalanan memulakan hidup..hmmm sayangnye kan..kalau penyakit malas tak hinggap mesti dah bewarna-warni blog pu3 dgn kisah hidup anak rantau~apa nak buat, dah memang salah sendiri..siapa suruh tak bangun2 dari fasa malas update blog?kan?kan??

yang pastinya, sekarang semuanya bertambah baik..dari pahang, merantau ke melaka.. mencari rezeki sesuap nasik di negeri hang tuah nih..hampir setahun jugak la dekat melaka..1 perkataan yg boleh disimpulkan sepanjang menjadi anak rantau-->BERTUAH

Terima kasih Mak & Abah sebab izinkan pu3 bekerja di melaka & percaya pu3..sentiasa berada di sisi pu3..
Terima kasih Mak Teh Rohizan sebab menyediakan rumah sewa utk pu3 tinggal..serba lengkap & berpatutan..
Terima kasih Nenek Embang sekeluarga kerna selalu menjadi begitu baik dan tak lekang memberi pertolongan..berkilo2 berat naik sebab nenek masak sedap sgt..
Terima kasih En.Api kerna sentiasa memberi tunjuk ajar, memberi kekuatan kpd pu3 dlm menghadapi realiti kehidupan, mengajar erti berdikari namun tak lokek memberi pertolongan..

dan..

Terima kasih ya Allah atas setiap kurniaan rezeki..kasih sayang & kesenanangan hidup yg Kau berikan..walaupun hambaMu ini kerap alpa mengingatiMu namun kasih sayangMu tidak pernah berkurangan..sesunggunya Kau maha pengasih lagi penyayang..tunjukkan aku kejalanMu ya Allah..

Salam Ramadan Al-Mubarak..Salam penuh Keberkatan di bulan yang Mulia

c Ya~


7 berbalas bebel ::

budak hijau said...

tettt..setahun..tk lama tu...pejam,celik,pejam,celik,pejam,celik,pejam,celik dh setahun

mediyla said...

ha ah..cepat sgt masa berlalu..tgk2 dah setahun dah..kedut2 kat muka pun dah banyak nih ;p

budak hijau said...

kedut tanda bahgia..ek.
Iye ke..
Mandai ar ko..kedut mean jangan penah ko langkau pe yang tersimpan kat orang tua tu:p

mediyla said...

nak ilang kedut senang, makan byk2 lg biar tembam2 muka..konpom kedut pun ilang ;p

budak hijau said...

tembam tk semestinya tkde kedut..mak aku temban tapi still ade kedut in sexy way..hemo

mediyla said...

heheheh..kalo gitu pu3 pun nk claim yg my kedut is sexy toooo~~ boleh kan? ;p

budak hijau said...

ade kedut ek..
Orang tua!!hekhekhek