Sebelum berbuka tadi sempatla pu3 merayap kejap kat Philea Resort & Spa Ayer Keroh Melaka .. kedudukan betul2 sebelah Butterfly Farm tepi tol ayer keroh tuh.. selalu jugak en.api bawak lalu dekat situ since diorg tgh construction lagi....then proses construction diorg kejap jer..tup-tup tgk dah dirasmi 16Jun lepas..cepat betui..lagi cepat dr kilang Sunpower tempat pu3 kerja kat Alor Gajah tuh..setahun lebih kot tak siap2 lagi..

Actually saje singgah situ sebab nak check promotion Ramadan buffet diorang..mana la tau dapat gaji nanti boleh gatal2 nk buka puasa dekat situ..tapi tgk2 1 kepala dalam RM68++..mahal la pulak..-KENSEL-

Tapi Philea memangggggggggggggggggg sgt lawa + cantik + exclusive + va vavooommm.. Architecture dia sgt mengkagumkan..Gah..byk guna elemen2 alam spt kayu..so no wonder la dari buffet hingga ke room rate dia memang harga tak semenggah mahalnya..Villa paling murah pun dalam RM780++ sebilik..kene tunggu jadi tokey balak dulu la baru boleh berangan nak honeymoon kat situ..

Landscape dia pun memang cun..dari rumput sampi ke pokok2 semua cantik2..ikan pun bersepah2 banyak kat dalam kolam sekeliling banquet..tapi sayangnya tak boleh ambil gambar lebih2..receptionist tu cakap ade group VIP dari Hong Kong datang stay sana..so nak amik gambar pun terhad..sekeping dua je dapat memandangkan nak cepat untuk berbuka puasa~

*Tak pe2, nex time singgah lagi~!*

Klik gambar untuk tumbesaran



Ni map Philea kalau nak pergi melawat..nak maklumat lanjut boleh berlayar ke : www.phileahotel.com

p/s : berapala agaknya cost pembinaan resort ni..siapa pulak arkitek dia??pu3 nak kerja dengan arkitek yg mengkagumkan tu~!

4 berbalas bebel ::

afraliza said...

comeynye...awat disensoredkan pic tu?

mediyla said...

sebab gambar sikit..so, nak mengfokuskan view di belakang.. kak liza, sile bwk dslr anda ke sana n snap view2 yang cantik~~~~~ :))

aszzxena said...

bawak model sekali haha

mediyla said...

kitorang willing jadi model terlampau nih..hihihihi